WERKING

DRAGERS

SPECIFICATIES

De SIEMO obstakelmaaier heeft een scala aan bewegingen. Het maaidek, voorzien van 2 maaikoppen is 110 cm uitschuifbaar en 40 cm in hoogte verstelbaar. Het maaidek kan 45 graden naar beneden en 10 graden naar boven. Het maaidek kan 125 graden naar voor en 125 graden naar achteren zwenken. Doormiddel van de hydraulische drukbegrenzing in combinatie met de tasterwielen wordt het beschadigen van het obstakel tot het minimum beperkt. De maaidraad wordt d.m.v. het mesje op de juiste lengte gehouden. De maai draad komt nooit buiten de tasterwielen en wordt elektronisch d.m.v. een druk op de joystick in de cabine automatisch verlengd, allebei de maaikoppen apart.

De SIEMO obstakelmaaier weegt 450 kg. Het is een aanhangwerktuig welke voorop verschillende dragers gehangen kan worden, o.a. een minishovel, werktuigendrager of een trekker. De werktuigendrager is uitermate geschikt voor in de kleine ruimte zoals in de bebouwde kom. Elke obstakelmaaier heeft een eigen unieke aparte connectorplaat welke geschikt wordt gemaakt voor iedere specifieke drager. De bediening van de machine is heel eenvoudig en gebeurt, met een proportionele joystick, vanuit de cabine. Alle bewegingen kunnen gelijktijdig worden bediend.

De drager moet de obstakelmaaier goed kunnen heffen. Stabiliteit is belangrijk. De drager moet een constante flow hebben van minimaal 45 liter/min bij 180 bar, voorzien zijn van een druk loze retour, een lekaansluiting en een 12 volt aansluiting. De joystick wordt door SIEMO BV ingebouwd.