“Daar kunt u niet om heen”

SIEMO Obstakelmaaier

De alleskunner speciaal voor vlot en correct manoeuvreren bij het bijmaaien van obstakels

Als professionele maaier van openbaar groen is dit de oplossing waarop u gewacht heeft! De SIEMO obstakelmaaier is een innovatie op het gebied van maaien rondom alle soorten obstakels, ZONDER te beschadigen. De obstakelmaaier is overal toe te passen in het openbaar groen, in het buitengebied, stedelijk gebied, parken, golfbanen, industrieterreinen, vliegvelden, kortom overal waar gras groeit.

De SIEMO obstakelmaaier heeft een scala aan bewegingen. De proportionele bediening van de machine is heel eenvoudig, alle bewegingen gelijktijdig met een joystick vanuit de cabine.
Met de joystick wordt het maaidek maximaal 110 cm naar buiten geschoven en kan het 40 cm in de hoogte worden versteld. Het maaidek, waarvan twee tasterwielen met een diameter van 50 cm zitten, kan 125 graden naar voren en achter gedraaid worden.

De begroeiing om een obstakel heen wordt gemaaid met bosmaaier-maaidraad. De lengte van de maaidraad kan met de knop op de joystick worden verlengd. De maximale lengte van de draad wordt beperkt door een mesje, dat tussen de twee maaikoppen is gemonteerd. Op deze wijze komt de maaidraad nooit buiten de tasterwielen. De tasterwielen zijn voorzien van een zachte rand en kunnen vrij draaien; daardoor gaan ze langs een obstakel zonder het te beschadigen.

Voordelen van de SIEMO obstakelmaaier:

  • Verbetert de arbeidsomstandigheden;
  • Geen beschadigingen aan obstakels;
  • Altijd een gelijk blijvend maaibeeld;
  • Er wordt veel veiliger gewerkt bij het langsrazende verkeer;
  • Grotere kans op het aannemen van meer werk;
  • Al rendabel bij 250 bosmaaiuren per jaar.